Onze selectie van voedingsartikelen voor fitness en bodybuilding

Heb je energie nodig voor je sessies? Wij bieden je eiwitten, aminozuren...

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Wat zijn de belangrijkste punten om te onthouden over sportvoeding? Voeding speelt een rol op crucial bij de prestaties en het algehele welzijn van sporters. Hier volgt een overzicht van de belangrijke punten die je moet weten:

 1. Evenwichtige voeding: Een gevarieerde voeding met koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten, fruit, groenten en volle granen is essentieel om te voldoen aan de energie- en voedingsbehoeften van sporters.

 2. Hydratatie: Een goede hydratatie is essentieel. Water is de beste optie, maar sportdranken met elektrolyten kunnen nuttig zijn tijdens intensieve of langdurige inspanning om verloren vocht en mineralen aan te vullen.

 3. Koolhydraten: Koolhydraten leveren de belangrijkste energie voor sporters. Complexe koolhydraten geven langdurig energie af, terwijl eenvoudige koolhydraten gunstig kunnen zijn voor een energieboost rapide voor of tijdens de training.

 4. Eiwit: Eiwit is cruciaal voor spierherstel en groei. Magere bronnen zoals gevogelte, vis, zuivelproducten, peulvruchten en bonen worden aanbevolen.

 5. Vetten: Gezonde vetten zijn een belangrijke energiebron voor sporters opendurance. Avocado's, noten, zaden en olijfolie zijn voorbeelden van bronnen van gezonde vetten.

 6. Supplementen : Hoewel een uitgebalanceerd dieet in de meeste noodzakelijke voedingsstoffen zou moeten voorzien, kunnen sommige atleten baat hebben bij supplementen zoals eiwitpoeders, creatine, BCAA en vitaminen/mineralen, afhankelijk van hun specifieke behoeften.

 7. Energiegels: Deze koolhydraatconcentraten bieden een rapide energiebron tijdensendurance activiteiten zoals hardlopen of fietsen.

 8. Mixers in flesjes: Handig voor het mixen van proteïneshakes of drankjes voor en na de training.

 9. Thee en infusies: Gezonde drankopties voor hydratatie en ontspanning, met theesoorten zoals groene thee die ook heilzame antioxidanten kunnen leveren.

 10. Maaltijdtiming en supplementen: Het consumeren van koolhydraten en eiwitten voor en na de training kan de prestaties en het herstel verbeteren. Supplementen voor de training moeten ongeveer 30-60 minuten voor de training worden ingenomen.

 11. Individuele behoeften: Voedingsbehoeften variëren afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht, activiteitsniveau en persoonlijke doelen. Het is een goed idee om een voedingsdeskundige te raadplegen voor een persoonlijk plan.

 12. Veiligheid en kwaliteit: Het kiezen van gerenommeerde merken is essentieel om de veiligheid en kwaliteit van supplementen te garanderen. Lees altijd de etiketten en volg de aanbevolen doseringen.

 13. Het is belangrijk om te weten dat sportvoeding complex is en dat elke sporter anders kan reageren. Het is aan te raden om je voedingsplan aan te passen aan je specifieke behoeften en een gezondheidsprofessional of sportvoedingsdeskundige te raadplegen voor optimale resultaten op het gebied van prestaties en veiligheid.

  Op sport is good vind je alle voeding die je nodig hebt.