Wandelschoenen voor kinderen

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Wat is het verschil tussen wandelschoenen en wandelschoenen?

Wandelschoenen zijn qua effectiviteit vergelijkbaar met wandelschoenen, maar dan lager bij de enkel. Ze bieden dezelfde stevigheid en bescherming als wandelschoenen, maar voelen lichter aan.

Waarom een maat groter?

Je voeten zwellen op tijdens het sporten, dus het is aan te raden om een maat groter te nemen dan je gebruikelijke schoenmaat.

Welke schoen is het beste voor wandelen?

Schoenen met een hoog bovenwerk zijn ideaal voor lange wandelingen en trektochten, omdat je door vermoeidheid soms de verkeerde stap zet: wat er ook gebeurt, het bovenwerk houdt je voet en enkel stevig vast. Het middelhoge bovenwerk: het meest veelzijdig.

Hoe weet je of een paar schoenen geschikt is voor jou?

Ga met je vinger langs de achterkant van je voet, tussen de schoen en de hiel: als hij heel gemakkelijk ingraaft of als er nog ruimte over is, is de schoen te groot. Trek beide laarzen aan en loop snel: ze moeten goed blijven zitten.

Hoe zwaar zijn wandelschoenen?

Een normale 'midden' wandelschoen weegt ongeveer 1100g/paar, een lage ' trail ' ongeveer 700g/paar, d.w.z. een verschil van 400g/paar... of 200g per voet... dus als je wat lichter wilt lopen, kijk dan beter naar wat er in je rugzak zit...

Hoe lang gaat een wandelschoen mee?

De levensduur van een schoen voor een regelmatige wandelaar varieert tussen de 2 en 5 jaar. Qua afstand kan een paar klassieke wandelschoenen ongeveer 5000 km afleggen. Een paar trekking- of bergschoenen kan afstanden tot 8000 km afleggen.