Heren wandelschoenen

Op zoek naar het juiste paar wandelschoenen? Sportisgood heeft een brede selectie schoenen voor alle niveaus tegen onverslaanbare prijzen. Meindl CMP , Helly Hansen, Aigle, Millet de mooiste assortimenten wachten gewoon op jou!

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wat is het verschil tussen wandelschoenen en wandelschoenen?

Wandelschoenen zijn qua effectiviteit vergelijkbaar met wandelschoenen, maar dan lager op de enkel. Ze bieden dezelfde stevigheid en bescherming als een wandelschoen, maar voelen lichter aan.

Waarom een maat groter nemen dan je gebruikelijke schoenmaat?

Je voeten zwellen op tijdens het sporten, dus je kunt het beste een maat groter nemen dan je gebruikelijke schoenmaat.

Welke schoen is geschikt voor wandelen?

Schoenen met een hoog bovenwerk zijn ideaal voor lange wandelingen en trektochten, omdat je door vermoeidheid soms de verkeerde stap zet: wat er ook gebeurt, het bovenwerk houdt je voet en enkel stevig vast. Het middelhoge bovenwerk: het meest veelzijdig.

Hoe weet je of een paar schoenen geschikt voor je is?

Ga met je vinger langs de achterkant van je voet, tussen de schoen en de hiel: als hij heel gemakkelijk ingraaft of als er een opening is, is de schoen te groot. Trek beide schoenen aan en loop snel: ze moeten goed blijven zitten.

Hoeveel wegen wandelschoenen?

Een normale 'Mid' wandelschoen weegt ongeveer 1100 g/paar, een lage ' trail ' ongeveer 700 g/paar, d.w.z. een verschil van 400 g/paar... of 200 g per voet... dus als je wat lichter wilt worden, kijk dan meer naar wat er in je rugzak zit...

Hoe lang gaat een wandelschoen mee?

De levensduur van een schoen voor een gewone wandelaar varieert tussen de 2 en 5 jaar. Qua afstand kan een paar klassieke wandelschoenen ongeveer 5.000 km afleggen. Een paar trekking- of bergschoenen kan afstanden tot 8.000 km afleggen.