Handbalschoenen

Handbalschoenen zijn heel bijzonder. Alvorens te kopen, moet u zich concentreren op uw spelersprofiel. Hier zijn de paren die je nodig hebt om het beste van jezelf te geven. Schoenen zijn essentiële accessoires voor elke sporter. Bij handbal vereist het kopen van een paar speciale aandacht. De merken Adidas, Asics, Mizuno, Nike, Hummel, Kempa en Salming blijven de referenties voor dit soort sportschoenen. Toch onderscheiden sommige fabrikanten in deze top 6 zich van de massa door de eigenschappen die zij bieden als u op zoek bent naar schoenen die passen bij uw handbalprofiel. Weten hoe je moet kiezen is cruciaal om je prestaties tijdens training en wedstrijd te optimaliseren. In deze winkelgalerij vindt u de benodigdheden om uw schoenen aan te trekken voordat u de baan opgaat.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Modellen volgens het niveau van de sporter

Er zijn verschillende soorten handbalschoenen. Afhankelijk van het niveau van de ontvanger kunt u sommige elementen verkiezen boven andere. Zo zal een beginnende handballer specifieke behoeften hebben, die echter minder belangrijk zijn dan die van een expert bijvoorbeeld.

Beginnersniveau

Een beginnende handballerzal kiezen voor vrij simplistische modellen. De weerstand zal geen probleem zijn, aangezien het vereiste trainingsritme wekelijks is. Met lichte en soepele schoenen kun je met vertrouwen de basisbewegingen van het handbal leren. Een dun textiel is vooral aan te bevelen om bewegingen volledig ontspannen uit te voeren.

Gevorderde speler

Als u een ervaren speler bent, worden de eisen voor de schoen verhoogd. Het te kiezen model moet een intensiever trainingsritme aankunnen (2-3 trainingen per week). Daarom moet veelzijdigheid het belangrijkste criterium zijn. Handbalschoenen moeten lichtheid combineren met sterkte en duurzaamheid. Dit is om te voldoen aan de nieuwe eisen van de bewegingen van de sporter. Om de beperkingen van de sprongen voortaan te compenseren, zal worden gezocht naar de kwaliteit van de demping. Het te kiezen model moet bestand zijn tegen de demping en tegelijkertijd comfort bieden aan de beoefenaar. Expert atleetExperts zijn het hoogste niveau in handbal. Daarom moeten de schoenen voor deze spelers hoge specificaties hebben. Je moet zoeken naar de meest prestatiegerichte technologie voor elke speler. Bovendien wordt systematisch gezocht naar het comfort van de sporter die deze modellen gebruikt. En met reden, het minimaletrainingsritme is verhoogd naar drie keer per week. Dit betekent dat deze schoenen weerstand bieden. Voor het expertniveau ten slotte hangt de keuze van het aangepaste model ook af van de positie van de speler.

Uw handbalschoenen kiezen volgens uw positie

De behoeften aan handbalschoenen zullen verschillen naar gelang de positie van de speler op de baan.

De rugpositie

Voor een rug zullen bepaalde elementen systematisch worden gezocht. Grip is een belangrijk element voor het beheersen van richtingsveranderingen. Het is het vermogen van de schoen om een uitstekend contact met het veld te verzekeren. Een ander criterium waarmee hier rekening moet worden gehouden is de ondersteuning. Dit biedt de speler in de achterste positie een zekere zekerheid tijdens de actie. De steun heeft tot doel de gewrichten van de voet te beschermen en tegelijkertijd aanvaardbaar comfort te bieden. Een van de populairste modellen voor handballers achterin zijn de Kempa Attack Three Contenders. Ze bieden optimale grip, vergelijkbaar met die van Michelin-banden. De Eerochage HB200 van Hummel en de Wave Phantom van Mizuno zijn ook geschikt als je deze positie speelt.

De vleugelspelerpositie

Voor de positie van een vleugelspeler is de luchtdruk frequent. Kies daarom voor schoenen met een uitstekendedemping. De schoen moet licht zijn om een perfecte terugkeer naar de grond te garanderen. De dunheid en lichtheid van de schoen van de vleugelspelers is ook een zeer gewild kenmerk van sportieve handbalschoenen. Als het op snelheid aankomt, is de Kempa Wing ontworpen om uw prestaties te optimaliseren. Flexibiliteit en snelheid zijn de belangrijkste kenmerken van deze serie van het merk. De Supreme Knit van Hummel biedt u een aanzienlijke flexibiliteit en een beter ademend vermogen. Als deze twee referenties niet beschikbaar zijn, kunt u uiteindelijk kiezen voor de Thunder Blade van Mizuno.

De positie in het midden

De center-half zal de sleutels hebben om zijn team te leiden. Daarom wordt de voorkeur gegeven aan flexibele schoenen waarmee hij zich kan projecteren. Lichtheid en stabiliteit zijn ook criteria waarmee bij deze klasse rekening moet worden gehouden. Het Aerospeed model van Hummel voldoet perfect aan deze eisen. Het biedt te allen tijde lichtheid en optimaal ademend vermogen. Voor meer comfort en mobiliteit moet je genoegen nemen met de Lightning Z van Mizuno.

De draaipositie

De rol van de spil in het handbal is een belangrijke positie om resultaten te boeken. Het is de aanvallende speler die de verdediging van de tegenstander moet breken. Daarvoor moeten de juiste schoenen aan bepaalde criteria voldoen. Zij combineren meestal steun, flexibiliteit en ook ondersteuning. Dit is om je beter te beschermen tegen contact met verdedigers. Het Viper-model van Salming is goed gestructureerd en voldoet aan uw verwachtingen op het veld. Het biedt een stabiliteit die u waarschijnlijk zult waarderen bij het bewegen tijdens pivots. De Aerocharge van Hummel en de Attack Three Contender van Kempa zijn ook geschikt voor dit type speler.

De keeperspositie

Tenslotte zijn keepers de laatste deskundigen op een handbalveld. Zij zijn verantwoordelijk voor het verdedigen van het doel en moeten daarvoor wendbaar zijn. Geschikt schoeisel moet stabiliteit bieden om verschillende paringen mogelijk te maken. Ze moeten ook een goedegrip hebben om het voor de keeper gemakkelijker te maken zich over het veld te bewegen. Dit zijn de eigenschappen die je vindt bij de Liga GK schoen van Hummel, die keepers laat genieten van comfort en balans bij het bewegen. Voor meer reactiesnelheid biedt de Salming Goalie schoen snelheid en betere grip. De juiste handbalschoenen vinden tegen de juiste prijs Afhankelijk van de kenmerken van elke fabrikant en uw handbalprofiel zal de prijs van de schoenen variëren. Op deze pagina van de winkel vindt u op maat gemaakte modellen voor uw gebruik bijtrainingen en kampioenschappen. De referentie fabrikanten van sportschoenen voor handballers zijn behoorlijk vertegenwoordigd en toegankelijk voor uw budget en vooral dankzij de artikelen in promotie. Ook de schoenen die vermeld staan volgens de functie die u plant of al bekleedt zijn in deze galerij beschikbaar. Aarzel dus niet en maak nu uw keuze om u beter uit te rusten.