Handballen

Net als voetbal, basketbal of volleybal zou handbal onmogelijk te spelen zijn zonder een onmisbaar element: de bal! Select, Kempa, Hummel, Erima, Molten, Tremblay, Adidas, Atorka, ... Vind voor uw tevredenheid de grootste merken handballen voor competitie, training, strandhandbal, replica, vrije tijd, prijzen en accessoires om volop van uw passie te genieten!

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hoe kies je een handbal?

Ben je een beginner, gevorderde of expert? Wat je niveau ook is, je hebt een bal nodig om je handbaluitrusting compleet te maken. Ontdek een ruime keuze uit onze selectie van de meest prestigieuze merken handballen van hoge kwaliteit. U profiteert van de nieuwste technologische innovaties om u vooruit te helpen! En dit alles tegen lage prijzen natuurlijk!

Ballen aangepast aan elk niveau

Welke bal voor beginners?

Speel je voor het eerst handbal? Dan ben je een beginner! Zoals ze zeggen, er is een begin aan alles! Om geleidelijk te wennen aan de verschillende bewegingen zoals ontvangen, schieten en passen, heb je een lichte bal nodig. Kies een model van schuimrubber! Zo kun je valse bewegingen vermijden en voorkomen dat je je bezeert doordat de bal bijvoorbeeld je hoofd raakt! Dat is in dit stadium heel goed mogelijk. U zult zeker een paar passen missen , maar vergeet niet dat dit normaal is! Vind een goede startbal in de beste omstandigheden tegen onklopbare prijzen. Kies op onze site voor wereldberoemde merken als Kempa of Select.

Ballen voor ervaren spelers

Nu heb je de basis van handbal onder de knie door regelmatig te trainen! Je passes zijn zekerder en je schoten zijn steeds krachtiger? Ongetwijfeld ben je een ervaren speler geworden en daarvoor heb je een geschiktere bal nodig. Kies dus een model dat je een uitstekende grip geeft. U moet ooktwee criteria bij uw keuze betrekken, namelijkgrip en weerstand. Om deze redenen is het raadzaam een hybride bal te kiezen ! Behalve dat het u een verbeterde balaanraking biedt, heeft het een groot vermogen omschokken te absorberen. Vind modellen van gerenommeerde merken als Atorka, Hummel of Erima tegen een zeer scherpe prijs!

Welke bal voor experts?

Train je meer dan drie keer per week en speel je één wedstrijd? Dit kan maar één ding betekenen: je hebt hetexpertniveau bereikt. Net als professionele spelers als Nikola Karabatic of Mikkel Hansen zijn balbehandeling enaanvallen geen geheimen meer voor jou! Net als deze twee sterren die in het Franse kampioenschap spelen, combineert jouw spel intensiteit en kracht. Kies daarom een bal die optimale weerstand biedt en tegelijkertijd een goed drukniveau behoudt. Krijg een model van hoge kwaliteit voor een lage prijs! Adidas, Tremblay, Molten... allemaal geweldige merken die tot uw beschikking staan!

Keuze van materialen en grootte

De onderdelen van een handbal

Om de juiste keuze te maken, moet je eerst de onderdelen van een handbal kennen. Een handbal bestaat uit 3 delen: de panelen, de lamineringslagen en de blaas. Wat de panelen betreft, moet u kiezen voor panelen die met de hand zijn genaaid met een leren bekleding en een antislip buitenmateriaal. Kies voor de lamineerlagen die van polyester met een rubberen coating. Deze materialen hebben het voordeel dat ze duurzamer zijn. Ten slotte moet de blaas van synthetisch materiaal zijn om te voorkomen dat hij vaak leegloopt.

Hoe kies je de juiste maat?

Wist je dat de afmetingen van een handbal veranderen naargelang de leeftijd van de spelers? De IHF (International Handball Federation) heeft 4 verschillende maten vastgesteld! Ben je jonger dan 8 jaar dan is maat 00 de juiste maat voor jou! Als je een meisje onder de 14 of een jongen onder de 12 bent, is een bal in maat 01 het meest geschikt. Hij moet een omtrek hebben van 50-52 cm en een gewicht van 290-330 g. Maat 02 is geschikt voor vrouwenteams vanaf 14 jaar en voor mannenteams van 12 tot 16 jaar. Hier heeft de bal een omtrek tussen 54 en 56 cm en weegt hij tussen 325 en 375 g. Maat 03 tenslotte is voor volwassen spelers. Deze bal heeft een omtrek van 58 tot 60 cm en weegt tussen 425 en 475 g .